ایران تاپ لیست

چه موجوداتی به سرطان مبتلا نمیشوند؟

1 ارسال در این موضوع قرار دارد

تقریبا تمامی حیوانات به سرطان مبتلا می‌شوند. با این حال، جانورانی هم هستند که مطالعات انجام شده روی آنها دچار سرطان نمیشوند ، که در ادامه به معرفی این موجودات میپردازیم :

8e1bbf73eaea.jpg

فیل ها

فیل‌ها از دیگر جانورانی هستند که خطر ابتلا به سرطان در آنها بسیار کم است. تحقیقات بر روی این جانوران نشان می‌دهد که سلول‌های آنها دارای ژن‌هایی است که با سرطان مقابله می‌کنند. پی۵۳ (P53) که یک ژن سرکوبگر تومورهای سرطانی است و با تولید پروتئین‌هایی با همین نام از بدن موجودات در برابر سرطان حفاظت می‌کند. انسان و بسیاری از پستانداران این ژن را در بدن خود دارند، با این حال، انسان فقط یک کپی از این ژن را در بدن خود دارد اما در ژنوم فیل‌ها ۲۰ کپی از این ژن وجود دارد که سبب می‌شود شانس رشد تومورهای سرطانی در بدن آنها بسیار کمتر از انسان و دیگر پستانداران باشد.

موش صحرایی
موش صحرایی برهنه از دیگر جانورانی است که هیچگاه به سرطان مبتلا نمی‌شود. محققان بسیاری در تلاشند تا با روش‌های گوناگون سرطان را در این موجودات ایجاد کنند، اما بدن این حیوان به عوامل القا کننده سرطان مقاومت نشان می‌دهد. این گونه جانوری حدود ۳۰ سال یعنی چندین برابر دیگر انواع جوندگان عمر می‌کند.
در سال ۲۰۱۳ دانشمندان در طی تحقیقات گسترده بر روی این حیوان دریافتند که در بدن آن مولکول خاصی از سلول‌های فیبروبلاست بافت همبندی به نام هیالورونان (Hyaluronan) ترشح می‌شود که از این حیوان در برابر ابتلا به سرطان محافظت می‌کند و سبب طول عمر آن می‌شود. میزان ترشح این ماده در بدن موش صحرایی برهنه ۵ برابر بیشتر از انسان و دیگر جوندگان است.

نهنگ  های قطبی

نهنگ‌های قطبی از دیگر موجوداتی هستند که به سرطان مبتلا نمی‌شوند. این جانوران دارای جثه عظیمی هستند و بییش از ۲۰۰ سال عمر می‌کنند. به همین علت براساس تئوری‌های موجود در رابطه با سرطان، این حیوان شانس بالایی برای ابتلا به این بیماری دارد، اما در واقعیت این گونه نیست.
دانشمندان بسیاری بر روی سلول‌های نهنگ‌های قطبی مطالعه کردند تا راز این مساله را بیابند. در سال ۲۰۱۵ دانشمندان دانشگاه استنفورد در ایالات متحده دریافتند که وجود جهش‌های ژنتیکی (تغییراتی در توالی دی‌ان‌ای که می‌توانند صفات زیستی بعضی از اعضای یک گونه را تغییر دهند) در برخی ژن‌های مرتبط با پیری و سرطان در این گونه جانوری سبب شده که عمری طولانی داشته و به سرطان مبتلا نشوند.

0

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !


ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید


ورود به حساب کاربری