1 ارسال در این موضوع قرار دارد

افزایش كلسترول خون مگر در مواردی كه بسیار بیشتر از حد طبیعی باشد (كه معمولا با سرگیجه همراه است) به خودی خود نشانه‌هایی ندارد و شخص نمی‌تواند متوجه آن شود، مگر اینكه از خون او آزمایش به عمل آید.در این بخش شما رو با 10 ماده غذایی مفید برای کنترل چری خون آشنا میکنیم:

علائم و نشانه های داشتن چربی خون بالا

کلسترول بالا معمولا نشانه های بیماری ایجاد نمی کند. علائم چربی خون بالا ممکن است تنها پس از آسیب شدید در پی افزایش کلسترول بد، ایجاد شود. به عنوان مثال، علائم آن ممکن است به شکل علائم بیماری قلبی مانند درد قفسه سینه (آنژین صدری) یا حالت تهوع و خستگی باشد. حمله قلبی یا سکته مغزی هم ممکن است از کلسترول کنترل نشده  ایجاد شود.

عوارض چربی خون بالا

بالا رفتن چربی خون برای هر فردی می تواند خطرناک باشد و منجر به ایجاد شرایط بحرانی برای فرد شود. سطح بالای چربی در خون می تواند به ایجاد رسوبات چربی در رگ های خونی بدن، از جمله عروق کرونری (رگ های خونی که عضله قلب را با خون تامین می کنند) منجر شود. این مشکل، منجر به تنگ شدن یا انسداد عروق کرونر می شود.

8ca18690327f.jpg

10ماده غذایی مفید برای کنترل چری خون آشنا میکنیم:

1-کاهش کلسترول و کاهش چربی خون با ماهی قزل آلا
چربی خون به افزایش مقدار کلسترول یا تری گلیسرید در خون گفته می‌شود که با مصرف برخی مواد غذایی می‌توان این عارضه را کنترل کرد.مصرف ماهی قزل‌آلا با سس مرزه تاثیر بسزایی در تنظیم کلسترول خون دارد.

2-بادام درختی
بادام نقش چشمگیری را درکاهش کلســـترول ایفا می نماید. یونانی های قدیم راز آن را می دانستند. درآن زمان، بادام یک آجیل معروف یونانی محسوب می شد. امروزه محقـــــقان متوجه شده اند که بادام نقش موثری را درسالم بودن قلب ایفا می نماید و به همین علت، باید آن را به عنوان یک ماده غذایی اصلی در رژیم غذایی خود گنــــجاند. بادام حاوی چربی اشباع نشده بالایی است و می تواند باعث کاهش LDL یا کلسترول بد، بدون آنکه اختلالی درسطوح HDL یا کلسترول خوب ایجاد نماید، شود. شما می توانید برای شروع از بادام استفاده کنید .

3- گردو

طبق بررسی‌ها، خوردن گردو به طور منظم با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی وکاهش چربی خون  ارتباط دارد. خوردن به وعده از این آجیل در هر هفته می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی تا 19٪ را کاهش دهد! می‌توانید با اضافه کردن گردو به وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها، از مزایای آن بهره‌مند شوید.

4- توت فرنگی
توت فرنگی جزو میوه های مفید بوده و باعث کنترل میزان کلسترول می شود. البته به شرطی که از انواع طبیعی و ارگانیک آن استفاده کنید. توت فرنگی مانند دیگر انواع توت ها باعث کاهش لیپوپروتئین ها و به عبارت دیگر کلسترول بد خون می شود. اگر بتوانید روزانه بین 10 تا 15 عدد توت فرنگی میل کنید می توانید اطمینان داشته باشید که تری گلیسیرید خونتان نیز به واسطه تأثیر آنتی اکسیدانی این میوه روی جریان خون کاهش می یابد. مصرف زیاد میوه های قرمز مانند گیلاس، زغال اخته، توت فرنگی و انگور قرمز به طور مستقیم روی سلامت قلب تأثیر مثبت دارند.

5-روغن کنجد

روغن کنجد یک منبع کمتر شناخته شده از اسیدهای چرب غیراشباع است که مانند روغن زیتون و آووکادو به کاهش کلسترول کمک خواهد کرد.
در هر حال باید حواستان به این نکته باشد که مصرف بیش از حد هرکدام از انواع چربی‌ها منجر به دریافت کالری اضافی و در نتیجه مشکلات بعدی خواهد شد.

6- سیب‌زمینی شیرین و کدو

ترکیبی از سیب‌زمینی شیرین، کدو و هویج وحشی وعده‌ای کم‌کالری غنی از فیبر، بتاکاروتن و پتاسیم است که از بروز بیماری‌های قلبی ناشی از افزایش کلسترول جلوگیری می‌کند.

 7-عدس

عدس شامل فیبر، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین B است و می‌تواند به جلوگیری از تشکیل پلاک در خون و بهبود جریان خون کمک کند.

8-اسفناج

افزودن برگ سبز بیشتر به بشقاب غذایتان می‌تواند باعث کاهش کلسترول، از طریق افزایش تولید نیتریک اکسید بدن شود که کمک به باز شدن عروق خونی و در نتیجه کاهش آترواسکلروز می‌کند.

9-سیب
علم موافق این موضوع است که مصرف روزانه یک عدد سیب می‌تواند شما را از متخصصین قلب بی‌نیاز کند. شواهد نشان داده است که مصرف مکرر سیب ممکن است سطح کلسترول کل را کاهش دهد. این به لطف وجود ترکیبات فنلی موجود در پوست سیب است که ترکیباتی آنتی‌اکسیدانی هستند که باعث تقویت عملکرد سالم سلولی و جریان خون مناسب می‌شوند.

10-عصاره دانه انگور
یکی دیگر از مواد غـــذایی است که باعث کاهش کلسترول می شود. خود انگور، از هزاران سال پیش به عنوان یک ماده غذایی موثر و مقوی شناخته شده است.انگـــور حاوی مواد شیمیایی خاصی است. این مواد شیمیایی درحقیقت به عنوان آنتی اکسیدان درنظرگرفته می شوند.علاوه برخاصیت کاهش دهندگی کلسترول ، باعث سالم نگه داشتن قلب نیزمی گردند.
 

0

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !


ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید


ورود به حساب کاربری