1 ارسال در این موضوع قرار دارد

دیدنی‌های استانبول به تنهایی می‌توانند یکی از دلایل اصلی سفر به این شهر پرجاذبه باشند. برای یک سفر کوتاه و نسبتا کم‌هزینه یا حتی زمینی، هیچ‌جا بهتر از استانبول نیست؛ شهری میان آسیا و اروپا و پر از دیدنی‌ها و تفریحات رنگارنگ؛ از قصر‌ها و مسجد‌های عثمانی تا کلیسا‌های رومی و از جنگل و جزیره و دریا تا حمام‌های تاریخی. محبوب‌ترین دیدنی‌های استانبول برای مسافران، کاخ‌ها، مسجدها، کلیساها و قصرهایی است که قدمت آن‌ها به امپراطوری رومی‌ها، بیزانس و دوره‌ی عثمانی‌ها می‌رسد.

1-حمام خرم سلطان

photo_2018-04-20_21-22-56.jpg

حمامی که در ۱۵۵۶ توسط معمار سینان و به دستور سلطان سلیمان ساخته و به نام همسر محبوبش خرم‌سلطان نامگذاری شد. این حمام که روبروی موزه‌ ایاصوفیه قرار دارد، لوکس‌ترین گرمابه‌ سنتی در شهر و از پرطرفدارترین دیدنی‌های استانبول است؛ با حمام‌های جداگانه برای خانم‌ها و آقایان، دالان‌های شاهانه و اطاق‌های چوبی. از معماری بی‌نظیر این حمام ۵۰۰‌ ساله‌ گران‌قیمتِ تاریخ لذت ببرید.
2-قصر دلما بهچه

photo_2018-04-20_21-23-08.jpg

قصری که از ۱۸۵۶ تا زمان تاسیس جمهوری ترکیه مرکز اداری عثمانی بوده و بعد از آن هم محل تصویب قرارداد‌های خارجی آتاتورک که حالا تبدیل به یکی از دیدنی‌های استانبول شده است. دلما باغچه، که به ترکی یعنی باغ پربار، در میان باغی به سبک فرانسوی بنا شده و به خاطر ترئینات سبک روکوکو، شمعدان‌های چک و باکارا، راه‌پله‌ی کریستال و چلچراغ چهار‌هزار کیلوگرمیِ هدیه‌ی ملکه ویکتوریا معروف است. ساعت این اتاق از زمان مرگ آتاتورک تا به حال، ثابت مانده؛ ساعت نه و ده دقیقه‌ی دهم نوامبر ۱۹۳۸.

3-مسجد سلیمانیه

photo_2018-04-20_21-23-15.jpg

شاهکاری از معمار سینان برای سلطان سلیمان که امروزه به یکی از اصلی‌ترین دیدنی‌های استانبول تبدیل شده است؛ بزرگترین مسجد استانبول که در قرن ۱۶ ساخته شده و با چهار مناره بالای گلدن هورن قرار دارد. مقبره‌ سلطان، همسرش خرم و معمار سینان هم در محوطه‌ مسجد واقع شده. این سازه‌ شاهانه با وجود تزئینات کمتر، همچنان شباهت‌های زیادی به ایاصوفیه، اثر دیگر این معمار دارد.
4- قصر توپکاپی

photo_2018-04-20_21-22-49.jpg

نخستین کاخ عثمانی که در قرن ۱۵ میلادی ساخته شد و از آن زمان شاید بیش از هر قصر دیگری در دنیا قصه و رمز و راز به خود دیده؛ سلیم مست که بعد از نوشیدن بی‌اندازه‌ شراب غرق شد، ابراهیم دیوانه که بعد از تحمل ۲۲ سال زندان عقلش را از دست داد و الکساندارای روس یا خرم سلطان، برده‌ای که ملکه‌ قدرتمند عثمانی شد. این قصر اسرارآمیز در محل تلاقی تنگه‌ بسفر، گلدن هورن و دریای مرمره قرار دارد و ۴۰۰ سال قلب تپنده‌ی امپراتوری عثمانی بوده. توپکاپی با آن همه جواهرات، لباس‌ها و تخت‌های طلاکوب یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌های استانبول است و حداقل ۳ ساعت مشغولتان می‌کند. اگر وقت کم دارید، دیدن حرمسرا و خزانه را در اولویت بگذارید.
5- تنگه بسفر

photo_2018-04-20_21-23-11.jpg

محال است به استانبول بروید و یکی دو ساعتی در بسفر قایق‌سواری نکنید؛ تنگه‌ای که دریای سیاه و مرمره را به هم وصل و استانبول را بین آسیا و اروپا تقسیم کرده و حداقل دیدن آن به همه‌ی دیدنی‌های استانبول اولویت دارد. ساحل زیبای مرمره، بنا‌های تاریخی شهر، مرغان دریایی، ماهیگیران محلی و کشتی‌های باری را تماشا کنید و استانبول را دور از هیاهوی خیابان‌ها و روی آب‌ تجربه کنید؛ یک طرفتان آسیا‌ست و طرف دیگر اروپا.
6- جزایر پرنس

photo_2018-04-20_21-22-59.jpg

دریای مرمره دارای نه جزیره‌ کوچک و دیدنی معروف به آدالار است که به ترکی یعنی جزیره‌ها. هر روز کشتی‌هایی به این جزیره‌ها رفت و آمد می‌کنند و در چهار تا از آن‌ها توقف دارند. بزرگترین جزیره آن بیوک‌آدا‌ست که نمای ویلا‌های آن روی شیب تپه‌ها از داخل کشتی پیداست. وسایل نقلیه‌ موتوری اینجا ممنوع‌اند و رفت و آمد مثل قرون گذشته با دوچرخه، درشکه و پای پیاده انجام می‌شود. آدالار یکی از دیدنی‌های استانبول برای توریست‌ها و ییلاق استانبولی‌ها‌ست و جان می‌دهد برای چند ساعت دوری از شلوغی شهر و خوردن یک خوراک دریایی تازه.

7-موزه ایاصوفیه

photo_2018-04-20_21-23-21.jpg

ایا‌صوفیه با آن معماری اعجاب‌انگیزش به مدت ۱۰۰۰ سال کلیسای پر‌افتخار امپراتوری روم شرقی بوده و درقرن پانزدهم توسط معمار عثمانی، سینان، به مسجدی با‌شکوه تبدیل شده که گنبدی بزرگ به ارتفاع ۵۶ متر دارد و ۳۰ میلیون کاشی طلا در معماری داخلی آن به کار رفته. امروزه هم این مسجد و موزه به یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌های استانبول برای توریست‌ها تبدیل شده. حال‌‌ و‌ هوای بنا توصیف‌نشدنی است؛ شکوه امپراتوری بیزانس و عثمانی در هم آمیخته‌اند و بنای عجیب را به وجود آورده‌اند. ایاصوفیه در حال حاضر موزه‌‌ هنر‌های اسلامی و مسیحی با نمونه‌های خیره‌کننده از موزاییک‌های بیزانسی است.
8- مسجد سلطان احمد

photo_2018-04-20_21-23-02.jpg

یکی از معروف‌ترین دیدنی‌های استانبول و شهرت آبی شهر؛ مسجد آبی ۴۰۰ ساله‌ای‌ست که خود ترک‌ها آن را مسجد سلطان احمد می‌نامند، اما میان گردشگران به مسجد آبی مشهور است؛ هم به دلیل کاشی‌کاری‌های آبی‌اش و هم روایتی قدیمی از قایق‌رانان دریای مرمره که انعکاس آبی دریا روی دیوار‌های مسجد شگفت‌زده‌شان می‌کرده. مسجد آبی، شاهکاری است از آقا ‌محمدِ معمار که ساخت آن هفت سال طول کشیده و شش مناره‌ باریک آن از بسیاری نقاط شهر پیداست.

 9-پارک گلخانه

photo_2018-04-20_21-23-18.jpg

ترک‌ها به آن گلحانه می‌گویند؛ این پارک در اصل، باغ بیرونی قصر توپکاپی بوده که فقط خانواده سلطنتی به آن دسترسی داشتند و امروزه یکی از دیدنی‌های استانبول و پارک‌های مدرن شهر است پر از گل‌کاری‌های زیبا و به خصوص لاله‌های رنگارنگ. ضلع شمالی آن چشم‌انداز شگفت‌انگیزی به دریای مرمره و گلدن هورن دارد و در ورودی جنوبی آن کوشکی قرار دارد که سلطان از آنجا رژه‌ سربازان یا مراسم رسمی دیگر را تماشا می‌کرده که الان وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه است.
 10-خیابان استقلال

photo_2018-04-20_21-23-05.jpg

نماد ترکیه‌ مدرن و شانزلیزه‌ی استانبول؛ خیابان همیشه بیداری که از میدان پر‌جنب‌ و جوش تقسیم، قلب تپنده‌ی استانبول شروع می‌شود و دو طرف آن پر است از مراکز خرید استانبول، مغازه‌های خوش‌آب‌و‌رنگ، سینما‌ها، رستوران‌ها و کافه‌های دنج. مغازه‌هایی که ساز‌های قدیمی می‌فروشند، نقاشانی که آثار‌شان را حراج می‌کنند و لباس‌های دست‌دوز رنگارنگ چیز‌هایی هستند که فقط در این خیابان پیدا می‌کنید. در طول فستیوال خرید هم در این خیابانِ سنگفرش، برنامه‌های جالبی اجرا می‌شود؛ از ساز و آواز گرفته تا دلقک‌های رنگارنگ و ژانگولربازی؛ همین‌ها باعث می‌شود که استقلال نه تنها یک خیابان خرید حساب شود، بلکه یکی از دیدنی‌های استانبول برای توریست‌ها باشد.
 

مطالب مشابه :

10 جاذبه دیدنی در آنتالیا

10 تا از محبوب ترین مراکز خرید استانبول

0

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !


ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید


ورود به حساب کاربری